Зеленський переконаний, що Росія не готова до миру: Путін хоче відібрати цю землю

Зеленський переконаний, що Росія не готова до миру: Путін хоче відібрати цю землю

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський переконаний, що Росія не хоче миру і прагне тільки зруйнувати Україну.

Про це він сказав в інтерв'ю італійському телеканалу RAI, відповідаючи на запитання про можливість переговорів з Росією, передає Укрінформ.

«В тому, що треба переходити до процесу миру, немає ніякого дисконекту. Просто тут треба, щоб всі розуміли, як це відбувається і яка ситуація. Перше. Росія не хоче миру і не прагне миру. Для них мир - це програш. Вони не готові до жодного миру. Спочатку вони говорили непублічно - у них були, скажімо так, різні меседжі, - а зараз вони публічно про це говорять: «Ми не збираємось зупинятись, ми ще не виконали своє завдання». А їхнє завдання, я підкреслюю, - зруйнувати повністю Україну», - заявив Президент.

Читайте також: Президент Литви застерігає Захід від можливої пастки у разі переговорів із РФ

На його переконання, через певний час Росія публічно заявить, що хоче знищити Україну.

«Повірте мені, пройде якийсь час, і вони скажуть: «Наше завдання - зруйнувати Україну». Так було з усім. З Кримом - вони його захопили, а сказали, що то не вони. А через рік сказали: «Це ми». З Донбасом - «Це не ми», потім сказали: «Це ми». Спочатку сказали, що Донбас і Крим - це Україна, а потім сказали: «Ні, це Росія». Так буде і з цим мирним процесом. Тому що головне завдання Путіна незмінне: зруйнувати нас, відібрати незалежність, відібрати цю землю, щоб Україна була частиною його Росії, його імперії», - підкреслив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонний справ України Дмитро Кулеба заявляв, що Україна не вестиме переговори з Росією, допоки не відчуватиме себе набагато сильнішою на полі бою, а США та західні союзники мають надавати військову допомогу Україні, щоб надалі не зупиняти Росію в інших частинах світу.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-