Формула миру та безпекові гарантії: Єрмак зустрівся з французькою делегацією

Формула миру та безпекові гарантії: Єрмак зустрівся з французькою делегацією

Фото
Укрінформ
Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів зустріч із делегацією Французької Республіки, під час якої докладно обговорили широкий спектр актуальних питань міжнародного та двостороннього порядку денного.

Як передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Офісу Президента, до складу делегації увійшли дипломатичний радник президента Франції Еммануель Бонн, керівник військового штабу президента Франції Фаб’єн Мандон, радники президента Франції Ксав’є Шатель і Бертран Бюшвальтер.

Зазначається, що основну увагу приділили безпековій ситуації та першочерговим потребам Сил оборони України для протистояння російській агресії.

Керівник Офісу Президента подякував Франції за потужну оборонну допомогу Україні під час російської агресії.

«Франція демонструє незмінну підтримку України і таким чином наближає нашу спільну перемогу та зміцнює безпеку у Європі. Наше стратегічне партнерство надалі посилюється», - наголосив Єрмак.

Сторони підтвердили зацікавленість у посиленні співпраці оборонних підприємств двох країн. Крім того, співрозмовники обмінялися думками щодо імплементації Формули миру та підготовки до проведення Саміту миру найближчим часом.

«Українська формула миру - це реальний алгоритм забезпечення справедливого миру, подолання наслідків війни та недопущення нової агресії. Ми цінуємо підтримку Франції в реалізації Формули та її просуванні серед країн Глобального Півдня», - зазначив керівник ОП.

У межах візиту французької делегації також відбувся черговий раунд переговорів із Францією щодо укладення двосторонньої угоди про надання Україні безпекових гарантій.

Читайте також: Макрон - про загибель французьких волонтерів на Херсонщині: Боягузливий та обурливий акт

Сторони обговорили доопрацьований проєкт відповідної угоди та узгодили позиції щодо окремих елементів документа.

«Наші переговорні команди сьогодні продемонстрували відчутний прогрес і наблизилися до фіналізації двосторонньої угоди», - підкреслив заступник керівника ОП Ігор Жовква.

Учасники переговорів висловили сподівання на можливість підписання угоди вже найближчим часом.

У межах візиту французької делегації Андрій Єрмак та Еммануель Бонн поклали квіти до Стіни пам’яті загиблих за Україну на Михайлівській площі в Києві.

Як повідомляв Укрінформ, 24 січня Зеленський обговорив із федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом питання забезпечення макрофінансової допомоги Україні з боку Євросоюзу та військову підтримку.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-