Зеленська подякувала Штайнмаєру за підтримку України

Зеленська подякувала Штайнмаєру за підтримку України

Фото
Укрінформ
Перша леді України Олена Зеленська подякувала Президенту Німеччини Франку-Вальтеру Штайнмаєру за допомогу ФРН українцям.

Як передає Укрінформ, про це вона повідомила у Фейсбуці.

Зеленська нагадала нещодавні слова Штайнмаєра: "Ви можете покластися на Німеччину, і так буде й надалі".

"І ми це відчуваємо: його країна належить до світових лідерів у допомозі Україні, прихистила понад мільйон наших співвітчизників", - підкреслила Зеленська.

Як зазначила перша леді, вона "рада нагоді особисто подякувати за все, що зроблено та ще буде зроблено між нашими країнами. Нині Україна та Німеччина активно працюють над укладанням двосторонньої угоди про безпекові гарантії для України".

Зеленська зустрілася із Президентом ФРН і подякувала за Українсько-німецьку конференцію з питань психічного здоров’я.

Цього року Німеччина прийматиме ще одну важливу конференцію з питань відновлення України, яка відбудеться в червні у Берліні. "Сподіваємося на її успішне проведення й вагомий внесок міжнародної спільноти у відбудову України, а отже, на інвестицію в наше спільне безпечне майбутнє", - підкреслила Зеленська.

За її словами, також Німеччина – важливий учасник коаліції з повернення українських дітей із російського полону.

"І пан Президент, і його дружина, пані Ельке, – наші активні помічники в цьому. І саме під час цього візиту обговорили нові кроки з порятунку та реабілітації вже повернених дітей", - зазначила перша леді України.

Читайте також: Україна і Німеччина домовилися про посилення співпраці у сфері охорони здоров'я

Як заявила Зеленська, підтримка має багато вимірів, й один із них, дуже важливий, – культурний, і Німеччина допомагає і в цьому.

"Була рада дізнатися, що цифрова виставка "100 шедеврів Київської національної картинної галереї" відбудеться в Німеччині під патронатом пана Штайнмаєра, - додала вона.

Як повідомляв Укрінформ, перша леді Олена Зеленська у Берліні обговорила з президенткою Бундестагу Бербель Бас викрадення Росією українських дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-