Україна і Німеччина домовилися про посилення співпраці у сфері охорони здоров'я

Україна і Німеччина домовилися про посилення співпраці у сфері охорони здоров'я

Укрінформ
Міністри охорони здоров'я України та Німеччини Віктор Ляшко і Карл Лаутербах підписали спільну декларацію про наміри щодо співробітництва у сфері охорони здоров'я між міністерствами.

Про це повідомляє МОЗ, передає Укрінформ.

Як зазначив Ляшко, пандемія COVID-19 та особливо повномасштабна війна продемонструвала важливість міжнародного медичного партнерства, адже жодна медична система не в змозі дати відповідь таким викликам самотужки.

«Інструмент, який ми пропонуємо, — глобальна співпраця. Восени минулого року під час третього Саміту перших леді і джентльменів 16 міністрів охорони здоров'я підтримали спільну заяву, яка об'єднує чотири ключових теми: ментальне здоров'я, міжнародне медичне партнерство, розвиток медичних кадрів та їх ментальне здоров'я. Вдячний Німеччині за підтримку заяви. Список підписантів постійно розширюється. Сьогодні підписуємо спільну декларацію, яка ще більше поглибить нашу співпрацю та визначить її ключові вектори: громадське здоров'я, профілактика інфекційних та неінфекційних захворювань, реабілітація, психічне здоров'я, професійний розвиток, модернізація систем охорони здоров'я», — сказав Ляшко.

Читайте також: У Берліні відкрився Всесвітній саміт охорони здоров'я

Як зазначив міністр охорони здоров’я Німеччини, від початку російської війни уряд ФРН надав Україні допомоги на суму 28 мільярдів євро, в тому числі на систему охорони здоров’я. Крім того, Німеччина прийняла та пролікувала більш ніж 900 поранених пацієнтів.

За даними МОЗ, передбачається посилення співпраці між Україною та Німеччиною для зміцнення медичних систем за низкою напрямів: громадське здоров'я, протидія інфекційним та неінфекційним захворюванням, зокрема резистентності до протимікробних препаратів, профілактика захворювань, реабілітація, включно з протезуванням та ортезуванням, психічне здоров'я, професійний розвиток медичних кадрів, стійкість та модернізація систем охорони здоров'я, включно з самоврядуванням.

Читайте також: Зеленська обговорила медичне партнерство із першою леді Німеччини

Як повідомлялося, від початку повномасштабної війни в Україні пошкоджено 1518 об’єктів медзакладів та 195 – зруйновано вщент. 480 об’єктів медзакладів вдалося відновити повністю та ще 372 – частково.

Фото: МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-