Єрмак обговорив з Салліваном ситуацію на фронті та актуальні потреби української армії

Єрмак обговорив з Салліваном ситуацію на фронті та актуальні потреби української армії

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак провів телефонну розмову з радником Президента США з питань національної безпеки Джейком Салліваном, під час якої обговорили ситуацію на фронті та дії Сил оборони України задля відсічі російському вторгненню.

Про це повідомляє пресслужба ОП, передає Укрінформ.

«Андрій Єрмак відзначив результативність своєї нещодавньої зустрічі з в. о. першого заступника державного секретаря США, заступницею держсекретаря Сполучених Штатів із політичних питань Вікторією Нуланд та заступником помічника державного секретаря США з питань Європи та Євразії Крістофером Смітом у Києві. Співрозмовники також обговорили поточну ситуацію на фронті та дії Сил оборони України задля відсічі російському вторгненню. У цьому контексті було розглянуто актуальні потреби української армії», - йдеться у повідомленні.

Окремо Єрмак акцентував, що кожного дня та ночі українські міста й громади страждають від терористичних повітряних атак Росії, тож потреба в посиленні системи ППО України залишається надзвичайно гострою.

Зі свого боку Салліван привітав Україну та всю команду Президента Володимира Зеленського з рішенням лідерів Євросоюзу про виділення макрофінансової допомоги розміром 50 млрд євро в межах програми Ukraine Facility.

Він зазначив, що адміністрація Президента США веде активний діалог із конгресменами обох партій, щоб досягти згоди Конгресу щодо схвалення фінансування для України.

Єрмак подякував США за постійну увагу та незмінну підтримку України, яка протистоїть російській агресії та бореться за свободу й демократію у Європі.

Читайте також: Єрмак - про злочини РФ щодо українських дітей: Кількість страждань безпрецедентна

Як повідомляв Укрінформ, 1 лютого в Брюсселі всі 27 лідерів країн ЄС домовилися про створення в багаторічному бюджеті Євросоюзу на 2024-2027 роки фонду фінансової допомоги Україні в розмірі 50 млрд євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-