Новий голова ОБСЄ наступного тижня відвідає Україну

Новий голова ОБСЄ наступного тижня відвідає Україну

Укрінформ
Міністр закордонних справ Мальти Ієн Борг здійснить свій перший візит на посаді Чинного голови ОБСЄ до України наступного тижня.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це він заявив у четвер у Відні під час офіційного представлення пріоритетів Мальтійського головування в ОБСЄ протягом 2024 року у четвер у Відні.

"Наступного тижня я відвідаю Київ з метою демонстрації нашої непохитної підтримки суверенітету та територіальної цілісності України", - сказав  Борг.

Він висловив переконання, що ОБСЄ може відігравати дуже важливу роль у підтримці України. На цьому тлі новий чинний голова ОБСЄ висловив свою підтримку запущеній раніше країнами-учасницями ОБСЄ позабюджетній Програмі підтримки України.

Також чинний голова ОБСЄ наголосив на необхідності звільнення трьох співробітників вже розпущеної Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, які утримуються Росією.

"Наше головування не втомлюватиметься повторювати: ця війна має бути припинена", - підкреслив Борг.

Він запевнив, що незаконна агресивна війна РФ проти України буде в пріоритеті Мальтійського головування в ОБСЄ.

"Я та Мальтійське головування продовжуватимемо вимагати повного та безумовного виведення Росією військ з усієї міжнародно визнаної території України", - наголосив Борг.

Також чинний голова ОБСЄ засудив російські атаки на українські міста, що відбулися у минулі тижні.

Читайте також: Україна в ОБСЄ: Заяви Медведєва підтверджують екзистенційну загрозу з боку Росії

Як повідомляв Укрінформ, Мальта з 1 січня 2024 року розпочала річне головування в Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) після того, як РФ місяцями блокувала функціонування організації та схвалення головування Естонії.

Фото: foreign.gov.mt 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-