США не мають доказів нецільового використання озброєння, наданого Україні - Остін

США не мають доказів нецільового використання озброєння, наданого Україні - Остін

Укрінформ
Сполучені Штати Америки не володіють жодними достовірними доказами нецільового використання або незаконної передачі третім сторонам американського озброєння, наданого Україні.

Як передає Укрінформ, про це у своїй вступній промові заявив міністр оборони США Ллойд Остін під час відкриття онлайн-засідання 18-ї зустрічі Контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн», повідомляє в Телеграмі Міноборони.

«Ми бачимо, що Україна використовує надані нами спроможності для захисту від російської агресії», – цитує Остіна пресслужба.

За його словами, Сполучені Штати продовжують наполегливо працювати над моніторингом та звітністю про безпекову допомогу США, надану Україні.

Читайте також: Остін запевнив Умєрова у стовідсотковій підтримці Штатами допомоги Україні

Він також наголосив, що союзники повинні продовжувати зосереджуватися як на безпосередніх потребах України на полі бою, так і на довгостроковій допомозі з підтримки та модернізації наших Сил оборони.

За інформацією пресслужби, міністр оборони США подякував країнам, які вже оголосили про нові довгострокові пакети з підтримки від часу попередньої зустрічі Контактної групи - зокрема, Естонії, Німеччині, Латвії, Литві, Нідерландам, Норвегії, Швеції та Великій Британії.

«Підтримка України у її боротьбі проти тиранії робить усі наші країни безпечнішими. Суверенна та безпечна Україна має вирішальне значення для глобальної безпеки», – наголосив Ллойд Остін.

Читайте також: США не бачать ознак нецільового використання допомоги в Україні - Мінфін

Як повідомлялось, міністр оборони США Ллойд Остін у вівторок офіційно відкрив онлайн-засідання Контактної групи з питань оборони України, яке цього місяця проходить у форматі онлайн-конференції. Це засідання присвячене довгостроковим потребам України. Українську делегацію очолює міністр оборони Рустем Умєров.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-