Європі потрібен чесний мир в Україні - прем'єр Болгарії

Європі потрібен чесний мир в Україні - прем'єр Болгарії

Укрінформ
Україна бореться не лише за власну територію, а й за Європу, тому Європа несе відповідальність за підтримку України.

Про це заявив прем'єр-міністр Болгарії Ніколай Денков в інтерв’ю CNBC під час у Всесвітнього економічного форуму в Давосі, передає Укрінформ.

«Я брав участь у кількох Європейських радах, де це питання (війни в Україні – ред.) було винесено на обговорення, і я думаю, що, можливо, за винятком однієї-двох країн, всі інші розуміють важливість підтримки України. Я з обережним оптимізмом очікую, що на наступній раді ми матимемо позитивне рішення (щодо підтримки України – ред.)», - сказав Денков.

Відповідаючи на запитання про Віктора Орбана, Денков наголосив на необхідності для Європи бути єдиною, щоб бути сильною.

Читайте також: Україна працює над продовженням «економічного безвізу» з ЄС - Шмигаль

«Це велика економічна сила, це велике суспільство, яке дбає про людей - саме тому вона така приваблива. Якщо ми почнемо фрагментуватися у важливих питаннях, то Європа дуже швидко втратить свою силу і привабливість. Він (Орбан – ред.) повинен бути частиною рішення, а не проблеми», - заявив болгарський прем’єр.

Говорячи про те, як Європа може переконати Орбана підтримати спільні заходи щодо України, Денков зазначив, що «логічні аргументи є найважливішими». Одним із них є те, що війна в Україні повинна припинитися якнайшвидше, але «за допомогою стійкого миру».

«Нам не потрібен будь-який інший мир, окрім справедливого, чесного і такого, що відповідає міжнародному порядку, і саме тому він може бути стійким. Другий момент полягає в тому, що коли Угорщина буде ізольована в цьому процесі, це, звичайно, створить проблеми для Угорщини, а не тільки для Європи. Тому я думаю, що країнам, які знаходяться на східному фланзі, зокрема Угорщині, вигідно бути разом у цьому питанні», - наголосив Денков.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Болгарії Тодор Тагарев заявив, що вірить у перемогу України у війні з Росією за умови військової, політичної та фінансової підтримки з боку союзників.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-