В Офісі Президента впевнені, що Україна отримає допомогу від партнерів

В Офісі Президента впевнені, що Україна отримає допомогу від партнерів

Укрінформ
Україна отримає фінансову допомогу від західних країн, попри всі затримки через внутрішню політику стратегічних партнерів.

Як повідомили Укрінформу в Офісі Президента, про це заявив заступник керівника ОП Ростислав Шурма.

«Ми абсолютно впевнені в наших партнерах, у тому, що отримаємо всю необхідну допомогу. Ми розуміємо, що є деякі затримки, враховуючи внутрішню політику. Але водночас у нас є певний запас міцності на кілька місяців, щоб вижити і втриматися. Ми розуміємо, що ці кілька місяців у внутрішній політиці потрібні ЄС і США, щоб ухвалити рішення, щоб ми змогли вижити і впоратися з нашою внутрішньою ситуацією. Але ми впевнені, що в кінцевому підсумку отримаємо підтримку від наших стратегічних партнерів», - сказав Шурма.

Він зазначив, що Україна насамперед потребує систем ППО, адже Росія тероризує українське населення, міста, бізнес, промисловість постійними ракетними атаками. Тому єдине, що може цьому завадити, - ППО.

Читайте також: Стефанчук - про допомогу Україні: Запевняю, що колеги у США дуже добре нас чують

«Думаю, в Україні такі системи як Patriot, NASAMS, IRIS-T пройшли чудові випробування і показали свою ефективність проти будь-яких російських ракет. Отже, найбільше ми потребуємо ППО, щоб повернути людей додому і дозволити працювати бізнесу», - пояснив Шурма.

Також, за його словами, Україна потребує допомоги із залученням міжнародного бізнесу в країну.

«Ми розуміємо, що для того, щоб відбудувати Україну, насамперед потрібні не державні гроші, а приватні інвестиції, які можуть надійти тільки з приходом приватного бізнесу», - сказав заступник керівника Офісу Президента.

Читайте також: Урсула фон дер Ляєн сподівається на консенсус у ЄС щодо €50 мільярдів для України

Як повідомлялось, в Офісі Президента України вважають, що Україна може щорічно отримувати до 15 млрд дол. доходів від заарештованих російських активів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-