Стефанчук: Після старту Глобального саміту миру потрібне обговорення на рівні парламентів

Стефанчук: Після старту Глобального саміту миру потрібне обговорення на рівні парламентів

Укрінформ
Після старту Глобального саміту миру на рівні глав держав необхідно провести відповідний парламентський захід із метою обговорення низки питань щодо імплементації української Формули миру.

На цьому Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук наголосив в інтерв’ю Укрінформу.

«Ми - в очікуванні Глобального саміту миру, який має проводитися на рівні керівників держав. Водночас ми також плануємо проводити відповідний парламентський захід. Я постійно говорю з партнерами про те, що після старту великого саміту необхідно провести парламентський саміт, на якому обговорюватиметься низка питань з імплементації української Формули миру», - зазначив спікер українського парламенту.

У цьому контексті Стефанчук поінформував, що Рада взяла на себе патронатну функцію над п’ятим пунктом Формули миру, який стосується виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України та світового порядку. Він підкреслив, що представники українського парламенту постійно обговорюють це питання з партнерами.

Читайте також: Зеленський: Робота над організацією Глобального саміту миру вже розпочалася

Голова ВР подякував спікерам і парламентаріям, які щодня роблять усе, аби зберегти діалог і підтримку України.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський і Президентка Швейцарської Конфедерації Віола Амгерд 15 січня домовилися про початок підготовки до проведення у Швейцарії Глобального саміту миру на рівні лідерів держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-