Маркарова у Давосі закликала США та Європу прискорити процеси, пов’язані з підтримкою України

Маркарова у Давосі закликала США та Європу прискорити процеси, пов’язані з підтримкою України

Укрінформ
Посол України в США Оксана Маркарова закликала країни демократичного світу прискорити процеси, необхідні для виділення допомоги Україні в її протистоянні російській агресії.

З такою заявою вона виступила в понеділок в Українському домі Давоса в рамках першого дня роботи ВЕФ, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Іран, Північна Корея, Росія, ХАМАС демонструють, що вони здатні швидко приймати рішення, допомагати один одному та здійснювати свої жахливі воєнні злочини. Отже, питання для демократії полягає в тому, чи можемо ми діяти (так само швидко – ред.)?», - підкреслила посол.

Вона зауважила, що Україна та країни-партнери сьогодні ведуть боротьбу за демократію. «США, Україна і Європа – це демократії, і там відбуваються дискусії. Нинішній рік – рік виборів, і він насправді є дуже складним», - зазначила Маркарова.

Читайте також: Демократи в Конгресі відхилили нові вимоги республіканців щодо кордону в обмін на допомогу Україні

Тому, за її словами, питання полягає в тому, як швидше пройти через усі демократичні процеси, залучити зацікавлені сторони та продовжувати зусилля.

Маркарова також зауважила, що питання допомоги України підтримує більшість у обох партіях Конгресу США. І хоча рішення не було прийняте до Різдва, все ж, за її словами, є позитивна сторона: «Дискусія, як ви знаєте, охоплює інше питання, не пов’язане з Україною, але яке залишається в одному пакеті з нами – це питання внутрішнього кордону, яке є питанням нацбезпеки США».

У цьому контексті посол зауважила, що попри важливість інших рішень, українське питання залишається терміновим.

«Як я завжди кажу, ми дійсно молимося та розмовляємо з усіма нашими друзями й союзниками та просимо їх якнайшвидше дійти рішення, щоб ми могли просуватися далі й отримувати необхідну допомогу, тому що вона нам була потрібна ще вчора», - зауважила Маркарова.

Читайте також: Байден закликав республіканців не блокувати допомогу Україні

У цьому контексті вона підкреслила, що Україні потрібна не лише оборонна, а й бюджетна підтримка, у тому числі, щоб підтримувати та розвивати економіку, забезпечувати інвестиції, щоб не мати нескінченну потребу в грошах у майбутньому.

Як повідомляв Укрінформ, у швейцарському Давосі проходить Всесвітній економічний форум (ВЕФ). На захід зібралися понад сто глав держав і урядів. Президент України Володимир Зеленський планує виступити перед учасниками ВЕФ 16 січня зі спеціальною промовою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-