Формулу миру в Давосі обговорять понад 80 делегацій - МЗС Швейцарії

Формулу миру в Давосі обговорять понад 80 делегацій - МЗС Швейцарії

Укрінформ
У неділю, 14 січня, у швейцарському Давосі відбудеться четверта зустріч радників глав держав для обговорення української Формули миру.

Як передає Укрінформ з посиланням на МЗС Швейцарії, зустріч проходитиме на полях Всесвітнього економічного форуму.

"14 січня 2024 року в Давосі Швейцарія та Україна проведуть четверту зустріч радників з національної безпеки (РНБ) в рамках "Української формули миру". Метою конференції під співголовуванням федерального радника Ігнаціо Кассіса та голови Офісу Президента України Андрія Єрмака є завершення переговорів на рівні радників з національної безпеки щодо принципів досягнення тривалого та справедливого миру в Україні", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ці принципи мають стати "основою для наступних етапів мирного процесу".

"Понад 80 делегацій візьмуть участь у засіданні РНБ в Давосі цієї неділі. У центрі уваги буде мирна формула, яку президент України Володимир Зеленський ініціював наприкінці 2022 року. Ця формула складається з десяти принципів для досягнення тривалого миру в Україні", - повідомили у швейцарському зовнішньополітичному відомстві.

Читайте також: До реалізації Формули миру вже залучені понад 80 держав - Зеленський

У МЗС нагадали, що Швейцарія бере участь, зокрема, у робочих групах з ядерної безпеки, продовольчої безпеки та фіксації закінчення війни.

Очікується, що за підсумками перших трьох зустрічей РНБ в Копенгагені (25 червня 2023 року), Джидді (5-6 серпня) та на Мальті (28 жовтня), на четвертій зустрічі в Давосі "будуть представлені результати роботи робочих груп та обговорені наступні кроки".

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні на Мальті відбулася третя зустріч на рівні радників із зовнішньої політики та національної безпеки щодо Формули миру. Участь у ній взяли представники з 66 країн, а також міжнародних організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-