АРМА знайшло активи ексдепутата-колаборанта і відправило запит в Ізраїль

АРМА знайшло активи ексдепутата-колаборанта і відправило запит в Ізраїль

Укрінформ
Національне агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) виявило активи колишнього народного депутата-колаборанта і підготувало міжнародний запит до Ізраїлю щодо нерухомого майна та інших його активів у цій країні.

Про це повідомила пресслужба АРМА, передає Укрінформ.

«На запит Державного бюро розслідувань (ДБР) Нацагентство виявило та розшукало активи екснардепа-зрадника та осіб, які сприяли у протиправній діяльності колаборанта», - йдеться в повідомленні.

В АРМА зауважують, що пропагандистська робота колишнього політика, екскандидата на посаду Президента України та бізнесмена впродовж 2019 - 2022 років допомагала країні-агресору досягати поставлених військово-політичних цілей (зокрема, у підривній діяльності проти України) та ідеологічно їм сприяла.

Читайте також: ДБР оголосило у розшук Рабіновича

За даними слідства, у 2020 році фігурант кримінального провадження та службові особи товариств з обмеженою відповідальністю здійснили підробку документів на переказ грошових коштів та провели фінансові операції, спрямовані на штучне поповнення статутного капіталу задля легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом.

За словами заступника голови АРМА Павла Великоречаніна, працівники Нацагентства зібрали інформацію про бенефіціарних власників та підконтрольних осіб, а також наявність у їхній власності інших активів.

Зокрема, у фігурантів справи було виявлено 3 об’єкти житлової та 3 об’єкти нежитлової нерухомості, 28 земельних ділянок, 5 транспортних засобів, частки в статутному капіталі на суму 1,1 млн грн, 15 одиниць зброї, 22 майнових права інтелектуальної власності.

Читайте також: ДБР продовжує роботу над екстрадицією Жеваго

Наголошується, що отримані дані в повному обсязі спрямовані до ДБР для накладення арешту на виявлені активи та їх подальшої конфіскації.

Крім того, Нацагентство підготувало міжнародний запит до Ізраїлю, щоби підтвердили інформацію про нерухоме майно та інші активи колаборанта, що знаходяться у країні.

Також АРМА отримало від ДБР листа для уточнення відомостей щодо інших осіб, зазначених у зверненні. Тож Агентство планує розпочати повний комплекс заходів для виявлення та розшуку активів і спрямує міжнародний запит до Австрії та інших країн для підтвердження інформації про банківські рахунки та цінні папери, що належать фігурантам.

Як повідомлялося, Держбюро розслідувань оголосило у розшук колишнього народного депутата від фракції ОПЗЖ Вадима Рабіновича у розшук. Відповідно до даних розшукових обліків МВС, датою зникнення Рабіновича вважається 26 липня цього року. Статті звинувачення – ст. 111 ч. 1 (державна зрада), ст. 110 ч. 2 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-