Литовська підтримка додає Україні сили - Зеленський

Литовська підтримка додає Україні сили - Зеленський

Відео
Укрінформ
Підтримка Литви є дуже цінною для українського народу і додає сили Україні у боротьбі з Росією.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав на зустрічі з представниками ЗМІ у Вільнюсі після проведених переговорів з Президентом Литви Гітанасом Наусєдою, повідомляє Укрінформ.

«Головне, на чому ґрунтувалися наші перемовини сьогодні й завжди, – це саме впевненість. Ми зможемо відстояти нашу незалежність. Ми зможемо захистити нашу державність. Ми разом і не втрачаємо нашої єдності. І кожен прояв підтримки України додає нам сили, і це також, зрештою, підтримка Литви, і Естонії, і Латвії, і Польщі, і кожної з держав, яка є й буде незалежною попри будь-які амбіції Росії», – наголосив Президент.

Він підкреслив, що його перший закордонний візит у новому, 2024 році відбувся саме до дружньої Литви, і це – візит вдячності та спільної впевненості народів, які межують із Росією.

Зеленський розповів, що під час зустрічі з його литовським колегою було обговорено теми, важливі для безпеки й розвитку народів обох країн, а також для відносин з іншими державами вільного світу.

Він привітав Президента Литви Гітанаса Наусєду й увесь народ Литви з прийдешнім Днем захисників свободи, який відзначають 13 січня.

Глава Української держави акцентував, що цей рік у багатьох питаннях стане вирішальним як для України, так і для Литви та всіх партнерів у вільному світі. Тож цьогоріч, за його словами, мають ухвалюватися рішення на користь свободи, цілісності наших держав, захисту наших культур і справедливого миру для кожного народу.

Читайте також: Президенти України і Литви підписали у Вільнюсі спільну заяву

«За час війни ми вже довели, що Росію можна зупинити. Ми довели, що Росію можна відкинути. І завдання тепер – довести, що ми можемо вирвати з рук Росії мир для себе, такий мир, якого ми хочемо – справедливий, – і безпеку для своїх народів – таку, якої потребуємо, надійну безпеку», – заявив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський прибув з візитом у Вільнюс. Він уже провів переговори зі своїм литовським колегою Гітанасом Наусєдою.

Очікується, що Зеленський також зустрінеться з прем’єр-міністром і спікером Сеймасу, представниками політичних сил Литви.

Згодом Президент України також планує відвідати Латвію і Естонію.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-