Рада завтра планує розглянути законопроєкт про мобілізацію у першому читанні

Рада завтра планує розглянути законопроєкт про мобілізацію у першому читанні

Укрінформ
Верховна Рада планує розглянути законопроєкт про мобілізацію у першому читанні в четвер, 11 січня.

Про це оголосив з трибуни парламенту керівник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Лідер коаліції Давид Арахамія з трибуни парламенту тільки що оголосив, що завтра буде перше читання по законопроєкту по мобілізації. Як і писав - перше читання з пропозиціями Комітету", - зазначив Железняк.

Як повідомляв Укрінформ, у Верховній Раді станом на ранок 9 січня зареєстровано вже п’ять законопроєктів про удосконалення процесу мобілізації, військового обліку та проходження військової служби. Суб'єктом подання законодавчої ініціативи є уряд України, а народні депутати подали чотири альтернативні проєкти закону.

25 грудня Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради законопроєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби" (№10378). Документ викликав чимало дискусій у політикумі та суспільстві.

Читайте також: У Раді зареєстрували п’ять законопроєктів про мобілізацію

Комітет Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів закликав доопрацювати запропонований урядом законопроєкт про мобілізацію.

Комітет Верховної Ради з питань антикорупційної політики у своєму висновку до урядового законопроєкту звернув увагу на те, що певні норми у проєкті закону про мобілізацію в Україні можуть містити корупційні ризики.

Фото: Фейсбук Руслана Стефанчука

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-