Китай відреагував на обстріл Покровської громади на Донеччині

Китай відреагував на обстріл Покровської громади на Донеччині

Укрінформ
Китай у відповідь на масований суботній обстріл російськими військами Покровського району Донецької області і вбивство 11 людей закликав Росію і Україну уникати ударів по цивільних об’єктах і захищати цивільних жителів.

Про це на брифінгу сказала речниця МЗС КНР Мао Нін, відповідаючи на питання власного кореспондента Укрінформу.

«Позиція Китаю щодо української кризи залишається послідовною і чіткою. Ми закликаємо відповідні сторони бути максимально стриманими, уникати нападу на цивільні об’єкти і захищати безпеку цивільних жителів», - сказала Мао у відповідь на питання, чи поділяє Китай позицію ООН із засудженням убивства цивільних українців армією РФ, висловлену гуманітарною координаторкою ООН в Україні Деніз Браун.

За словами дипломата, Пекін продовжує наполягати на переговорах між Києвом і Москвою та пошуку політичного врегулювання кризи.

«Ми переконані, що єдиним життєздатним способом вирішення кризи є діалог і переговори, і сподіваємося, що всі сторони зможуть працювати над політичним врегулюванням кризи, над припиненням вогню та спільними зусиллями полегшать ситуацію», - зазначила речниця дипвідомства.

Читайте також: На місцях ударів у Покровському районі вилучили тіла трьох загиблих - Клименко

Як повідомляв Укрінформ, 6 січня у Покровському районі Донецької області росіяни вдарили ракетами С-300, у результаті 11 людей загинули, з них - п’ятеро дітей. Ще вісім мешканців поранено.

Детальніше про те, чому Китай «не помічає» українську війну і «дружить» з Росією дивіться в програмі «Лідія Таран запитує» на ютуб-каналі Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-