Росія не планує зупинятися у бажанні знищити Україну - експерт

Росія не планує зупинятися у бажанні знищити Україну - експерт

Укрінформ
РФ вчиться на власних помилках і не планує зупинятися у бажанні знищити Україну.

Про це у коментарі Укрінформу сказав співзасновник Національної платформи “Діалог про мир та безпечну реінтеграцію” Олег Саакян.

“На жаль, я поки взагалі не бачу дати припинення ракетних атак. Вони (росіяни) адаптуються, шукають способи збільшити виробництво. Допоки в них буде ресурс і поки триватиме російсько-українська війна, вони це робитимуть. Не існує магічного способу зупинити їхні атаки”, - зазначив він.

Знизити частотність та інтенсивність російських атак, на думку експерта, спроможні санкції, але навіть вони не мають абсолютного ефекту.

“Навіть санкції пекельного характеру не зупинили б виробництво в Росії цієї зброї. Так, є фактори, які впливають на кількість продукту, а відтак – на інтенсивність обстрілів. Безумовно, росіяни хотіли б атакувати нас ще більшою кількістю ракет, але обмеження у виробництві таки даються взнаки", - додав він.

Читайте також: Зеленський: Витримати цей рік означає витримати всю війну

Саакян зауважив, що важливе створення “довгої руки” щодо можливості наших атак вглиб Росії. Це дає змогу знищувати авіаборти чи установки, з яких ворог атакує Україну. Це змусить росіян забезпечувати додатковий захист своїх об’єктів на значно більших площах. Росіянам доведеться відтягувати вглиб території свої зенітні комплекси С-300, С-400, якими вони атакують Україну по балістичній траєкторії у режимі “земля-земля.

Як повідомляв Укрінформ, у Білому домі заявили, що під час останніх ракетних обстрілів України Росія застосувала принаймні кілька балістичних ракет, отриманих від Північної Кореї в обхід міжнародних обмежень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-