Першу у 2024 році розмову Кулеба провів з главою МЗС Індії

Першу у 2024 році розмову Кулеба провів з главою МЗС Індії

Укрінформ
Міністри закордонних справ України та Індії Дмитро Кулеба і Субраманьям Джайшанкар обговорили співпрацю щодо Формули миру та домовилися провести засідання міжурядової комісії.

Про це глава української дипломатії повідомив у соцмережі X, передає Укрінформ.

“Моя перша розмова у 2024 році була з доктором Джайшанкаром щодо українсько-індійських відносин. Я поінформував свого колегу про нещодавню ескалацію терору та масові повітряні атаки з боку Росією, які спричинили руйнування та страждання цивільного населення”, – зазначив міністр.

Сторони також обговорили подальшу співпрацю щодо Формули миру. У зв’язку з цим Кулеба поінформував свого колегу про бачення України щодо Глобального саміту лідерів миру.

Глава МЗС України також зауважив, що домовився з Джайшанкаром найближчим часом провести перше з 2018 року засідання індійсько-української міжурядової комісії.

“Відновлення цього основного механізму наших двосторонніх зв’язків дозволить нам спільно комплексно просуватися вперед”, – наголосив Кулеба.

Читайте також: Кулеба очікує на схвалення у 2024 році правової рамки щодо конфіскації заморожених активів РФ

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський запросив прем’єра Індії приєднатися до реалізації формули миру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-