Україна не починає з нуля шлях до ЄС - посол Євросоюзу про старт переговорів

Україна не починає з нуля шлях до ЄС - посол Євросоюзу про старт переговорів

Укрінформ
На відміну від багатьох держав, які приєдналися до Європейського Союзу в 2004 році, Україна вже втілює Угоду про асоціацію та не починає свій шлях з нуля.

На цьому наголосила посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова у своїй статті для «Європейської правди», передає Укрінформ.

«До того ж шлях України до ЄС не починається з нуля із початком вступних переговорів! І у цьому є ваша відмінність від багатьох країн, які приєдналися до ЄС у 2004 році - таких, як моя Словаччина. Адже Україна вже втілює Угоди про асоціацію», - зазначила вона.

Матернова пояснила, що виконання Угоди вже призвело до гармонізації важливої частини українських законів та нормативно-правових актів з нормами, що діють у ЄС. Україна вже експортує до ЄС товари без мит і є частиною більшості ключових програм ЄС, зауважила вона.

Читайте також: Україну чекає повноправне членство у сильній Європі - Президент

Представниця Євросоюзу додала, що напередодні Різдва флагманська дослідницька програма ЄС «Горизонт Європа» (Horizon Europe) відкрила офіс у Києві, а також згадала про знакові зустрічі між колегією єврокомісарів та урядом України саміту міністрів закордонних справ ЄС у жовтні в 2023 році.

Як повідомляв Укрінформ, 14 грудня Європейська Рада погодила рішення про початок переговорів з Україною і Молдовою щодо членства в ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-