Зеленський і Трюдо обговорили безпекові питання

Зеленський і Трюдо обговорили безпекові питання

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський і Премʼєр-міністр Канади Джастін Трюдо під час телефонної розмови оговорили безпекові питання.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський повідомив у Фейсбуці.

«Розпочали рік із роботи над зміцненням нашої оборони, зокрема над посиленням українського повітряного щита. Провів першу міжнародну розмову – з Премʼєр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Передусім спілкувалися на безпекову тематику», - написав Зеленський.

Зеленський поінформував Трюдо про російські удари по україністках містах і селах: постійний ракетний терор, удари «Шахедів».

«Лише за вечір перед Новим роком і новорічну ніч нашим силам ППО вдалося знищити понад 80 ударних дронів, але, на жаль, у Сумській, Одеській, Львівській, Полтавській, Київській, Донецькій і Херсонській областях були й влучання, що призвели до пошкодження цивільних об’єктів», - зазначив Президент.

Зеленський подякував Трюдо за готовність допомагати в посиленні захисту українського неба, зокрема за постачання додаткових «Насамсів» – систем і ракет до них.

«Обговорили роботу над безпековими гарантіями, домовилися, що наші команди вже найближчим часом активізують двосторонній діалог для відповідної угоди. Розмовляли й про підготовку четвертої зустрічі радників, які працюють для реалізації Формули миру. Зустріч відбудеться в середині січня в Давосі. Я вдячний і Джастіну особисто, і Канаді за відповідну підтримку на глобальному рівні наших зусиль», - підкреслив Зеленський.

Він висловив вдячність і за запевнення, що наступного року допомога від Канади для України збережеться «як у тому, що необхідне для нашої сили на полі бою, так і у фінансовій сфері».

«Ми цінуємо взаємодію з Канадою та вдячні за кожен прояв підтримки нашої держави, нашої незалежності», - підсумував Зеленський.

Читайте також: Зеленський обговорив із генсеком ООН гарантії безпеки цивільного судноплавства в Чорному морі

Як повідомляв Укрінформ, на тлі масованого російського удару по українських містах Канада обіцяє продовжувати підтримку України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-