Опозиція в Австрії закликала уряд до чітких кроків проти Росії після масованої атаки на Україну

Опозиція в Австрії закликала уряд до чітких кроків проти Росії після масованої атаки на Україну

Укрінформ
Австрійська ліберальна партія NEOS закликала федеральний уряд припинити бути "найкращим другом Путіна в Європі" та вжити чітких кроків щодо Росії, зокрема заморозити російські активи.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі цієї опозиційної партії.

"Ці атаки (масований повітряний удар Росії по Україні у п’ятницю – ред.) демонструють безжалісність та непередбачуваність Путіна. Але вони також показують, що Україна продовжує боротися за свободу всієї Європи, оскільки якщо Путін доб'ється свого, наша безпека і наша свобода опиняться під загрозою", - заявив речник з питань зовнішньої політики NEOS Гельмут Брандштеттер.

Член Національної ради закликав федеральний уряд Австрії продемонструвати справжню підтримку України та припинити бути "найкращим другом Путіна в Європі". "Під час нашого візиту (депутатів Національної ради Австрії - ред.) до Києва у вересні президент Національної ради Соботка сказав, що Австрія буде підтримувати Україну "стільки, скільки буде потрібно" – на жаль, ця підтримка не відчувається. Австрія продовжує залишатися міжнародно визнаним найкращим другом Путіна в Європі", - заявив він.

На цьому тлі депутат закликав уряд вжити "чітких кроків" щодо Росії.

"Коли нарешті будуть зроблені чіткі кроки, щоб це змінити? Чому міністр фінансів Бруннер досі не заморозив російські активи? Чому російського посла не викликають до Міністерства закордонних справ? Досі федеральний канцлер навіть не знайшов чітких слів щодо жахливих нападів минулої ночі", - додав Брандштеттер.

Як повідомлялося, глава МЗС Австрії Александер Шалленберг у п'ятницю відреагував коротким дописом у соцмережі "X" на наймасованішій російський удар з повітря по українських містах, закликавши РФ припинити ці жорстокі атаки.

Читайте також: Верховний комісар ООН з прав людини закликав РФ припинити атаки по Україні

Федеральний канцлер Австрії, голова Австрійської народної партії Карл Негаммер поки що ніяк не відреагував на масовану терористичну атаку РФ на Україну.

Станом на 14.00 було відомо про 18 загиблих та 132 постраждалих в Україні внаслідок масованого удару російських військ у п’ятницю, 29 грудня.

Президент Володимир Зеленський зазначив, що Росія атакувала майже всією повітряною зброєю, яку має в своєму арсеналі.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що цієї ночі війська РФ застосували проти України 158 засобів повітряного нападу. Сили оборони знищили 27 ударних дронів Shahed та 87 крилатих ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-