За період війни рівень свободи слова в Україні зріс - Юрчишин

За період війни рівень свободи слова в Україні зріс - Юрчишин

Укрінформ
Дослідження міжнародних медіаекспертів показало, що в порівнянні з 2021 роком, спостерігається суттєве підвищення рівня свободи слова.

Про це повідомив народний депутат України з парламентської фракції «Голос», голова Комітету ВР з питань свободи слова Ярослав Юрчишин в інтерв’ю Укрінформу.

«Рівень свободи слова в Україні не міг залишитися без змін під час воєнного стану», - зазначив він.

За словами народного депутата, війна – це, в будь-якому випадку, звуження поля інформації, більший контроль з боку держави, «бо не можна дозволити ворогу проникнути в наш інформаційний простір».

Читайте також: Телемарафон «Єдині новини» потрібен до кінця війни - Потураєв

Юрчишин відзначив, гарним показником є те, що на другий рік від початку повномасштабного російського вторгнення та на десятий рік війни обговорюється не відсутність свободи слова, а те, наскільки і як вона присутня.

«Коли міжнародні медіаексперти вимірювали свободу слова в Україні, то, як це не дивно, навіть у порівнянні з 2021 роком, результати показали підвищення рівня свободи слова», - поінформував політик.

Він наголосив, що такі показники - це своєрідна відповідь на критику про те, що в Україні під час війни все зацензуровано.

«Україна показує позитивну динаміку в цьому питанні. Як історик, я не можу назвати багато прикладів, які б демонстрували аналогічний підхід», - резюмував голова парламентського комітету.

Читайте також: У Раді вивчають питання щодо посилення відкритості роботи парламенту - Юрчишин

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 9 грудня 2023 року призначила Ярослава Юрчишина на посаду голови Комітету ВР з питань свободи слова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-