Мер Лондона погодився передати Україні автомобілі, які підлягають утилізації

Мер Лондона погодився передати Україні автомобілі, які підлягають утилізації

Укрінформ
Міський голова Лондона Садік Кан все ж таки погодився передати Україні частину автомобілів, які підлягають утилізації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Independent.

У листі, який Кан разом підписав із ексміністром оборони Британії Беном Воллесом, вони звернулися до міністра транспорту країни Марка Харпера з проханням дозволити лондонцям та іншим людям по всій країні дарувати відповідні транспортні засоби Україні, які підлягають утилізації.

Мер Лондона також закликав Харпера перерахувати автомобілістам «гроші на те, щоб вони прибирали з вулиць міст «транспортні засоби, що забруднюють довкілля, одночасно надаючи життєво важливу підтримку народу України».

«Ми розуміємо, що (в України – ред.) існує особлива потреба в транспортних засобах типу 4×4, а також транспортних засобів екстреної допомоги», – йдеться у листі.

Зазначається, що Кан і Воллес дійшли до висновку про передачу автомобілів Україні після «розмов із мерією Києва та іншими партнерами».

Раніше міністр із питань вирівнювання можливостей, ЖКГ та громад Великої Британії Майкл Гоув у відкритому листі закликав мера Лондона Садіка Кана передати Україні автівки, які не відповідають екологічним вимогам та підлягають утилізації.

Як повідомляв Укрінформ, британські ЗМІ писали, що мер Києва Віталій Кличко запропонував лондонському колезі Садіку Кану передати Україні частину автомобілів, які підлягають утилізації, для подальшого їх використання у зоні бойових дій.

Читайте також: Західні компанії продовжують постачати компоненти для російських танків

Кличко пояснив, що ці автівки матимуть «величезний потенціал» і використовуватимуться для «різноманітних рятувальних і транспортних ролей». Однак 12 грудня Кан відповів, що не може погодитися на його пропозицію, оскільки вона не відповідає «юридичному порогу», який вимагає від ULEZ приносити економічну, соціальну та екологічну користь лондонцям. Зазначалося, що під транспортними засобами, які підлягають утилізації, маються на увазі повнопривідні пікапи.

Згідно зі схемою ULEZ, автомобілісти Лондона можуть отримати одноразову виплату в розмірі 2000 фунтів стерлінгів (понад 2400 доларів США) за здачу на брухт авто, що не відповідає вимогам податку на забруднення довкілля.

Фото: Aaron Chown/PA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-