Кулеба: Є розуміння, що з новим урядом Польщі буде дуже змістовний діалог

Кулеба: Є розуміння, що з новим урядом Польщі буде дуже змістовний діалог

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що візит до Києва польського колеги Радослава Сікорського попри масовану російську атаку безпілотниками є свідченням незмінності підтримки Польщі у найтяжчі для України часи.

Про це Кулеба сказав на спільній з главою МЗС Польщі Радославом Сікорським пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Очільник МЗС зазначив, що сприймає перший після призначення на посаду візит польського колеги як знак дружнього ставлення польської дипломатії до української дипломатії.

«Радек (Сікорський. – Ред.) був у дорозі до Києва, коли відбулась чергова атака російсько-іранських шахедів на Україну, але попри черговий обстріл, попри загрози Радек не розвернувся, він приїхав до Києва, і це ще раз показує, що Польща підтримує Україну в найтяжчі часи, і ніщо не здатне відлякати і змінити цю підтримку», - сказав Кулеба.

Він розповів, що провів з очільником МЗС Польщі дуже детальну, відверту, дружню розмову, піл час якої сторони пройшлися по всіх питаннях.

«Є відчуття, є розуміння, що з новим урядом Польщі, зокрема, з новим міністром Сікорським… між Україною і Польщею буде дуже змістовний взаємоповажний діалог. Ми будемо чути один одного, будемо враховувати занепокоєння один одного. Причина для цього зрозуміла – український і польський народи надзвичайно близькі, у нас спільний ворог, і в наших спільних інтересах поразка російської агресії і перемога України. Це ключове. Політика політикою, а українсько-польське партнерство – це вічне», - наголосив глава української дипломатії.

За словами Кулеби, він отримав запевнення від міністра Сікорського, що Польща й надалі активно допомагатиме Україні.

«І хочу, щоб кожна польська родина знала, що ми в Україні безмежно вдячні за всю допомогу, надану поляками у найскрутнішу мить нашої історії. Українці завжди будуть вдячні за це і за обійми для наших біженців, і за військову підтримку, яку польська держава надала Україні», - запевнив глава української дипломатії.

Після того, як слово на брифінгу взяв очільник МЗС Польщі, у Києві пролунав сигнал повітряної тривоги.

Читайте також: Сікорський у Києві: Ми маємо повернути умови чесної конкуренції

Як повідомлялося, новий глава МЗС Польщі в уряді Дональда Туска Радослав Сікорський прибув в Україну з першим закордонним візитом на цій посаді.

У ніч проти 22 грудня 2023 року російські війська атакували 28-ма ударними безпілотниками типу Shahed з районів Курськ, Приморсько-Ахтарськ – рф, Чауда – Крим. В результаті бойової роботи збито 24 «Шахеди» у межах Київської, Одеської, Миколаївської, Херсонської, Житомирської, Рівненської та Хмельницької областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-