Орбан заявив, що готовий зустрітись із Зеленським

Орбан заявив, що готовий зустрітись із Зеленським

Укрінформ
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан прийняв запрошення Президента України Володимира Зеленського щодо проведення двосторонньої зустрічі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sky News із посиланням на заяву Орбана на пресконференції.

За словами Орбана, Володимир Зеленський запропонував йому зустріч ще на початку місяця, зокрема запропонував "вести переговори".

"Я сказав йому (Зеленському, - ред.), що буду в його розпорядженні. Нам залишається лише прояснити одне питання: про що?", - відзначив Орбан й додав, що Президент України хотів обговорити заявку країни на приєднання до ЄС.

Читайте також: Орбан припускає виділення Євросоюзом €50 мільярдів для України без «зеленого світла» Угорщини

Як зазначається, зустріч Орбана та Зеленського буде першою офіційною двосторонньою зустріччю між двома лідерами країн з початку вторгнення військ РФ.

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан на засіданні Європейської ради наклав вето на виділення із бюджету Євросоюзу 50 млрд на допомогу для України.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що має багато запитань до Прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана щодо політики його країни, однак наші країни є сусідами, тому треба шукати дипломатичне рішення.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-