Катар поновив роботу свого диппредставництва в Україні

Катар поновив роботу свого диппредставництва в Україні

Фото
Укрінформ
Cпецпредставник України з питань Близького Сходу та Африки Максим Субх прийняв посла Держави Катар Гаді Насера Мансура Аль-Гаджрі у звʼязку з відновленням повноцінної роботи диппредставництва після повномасштабного вторгнення РФ.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України, передає Укрінформ.

Як зазначають у МЗС, Катар став першою країною Ради співробітництва арабських держав Затоки, яка відновила повноцінну роботу представництва в Києві після повномасштабного вторгнення Росії у лютому 2022 року.

Під час бесіди сторони обговорили шляхи активізації та розвитку двостороннього співробітництва в політичній, торговельно-економічній, освітній та гуманітарній сферах. Посол ознайомив із баченням катарською стороною механізму реалізації конкретних заходів та проєктів двосторонньої співпраці у наступному році.

Зі свого боку Субх подякував катарській стороні за тверду підтримку суверенітету та територіальної цілісності України як у межах Генеральної Асамблеї ООН під час голосувань відповідних резолюцій, так і шляхом участі делегації Катару у консультаціях дипломатичних і безпекових радників щодо реалізації Формули миру.

Дипломат підкреслив, що Україна високо цінує зусилля катарської сторони у поверненні незаконно вивезених Росією українських дітей, та висловив готовність до подальшої координації практичних кроків у цьому питанні. Спецпредставник висловив вдячність за готовність Катару долучитися до реалізації низки гуманітарних проєктів на території України, які покликані покращити життя українців в умовах повномасштабної російської агресії.

Сторони обговорили питання участі Дохи в гуманітарній ініціативі «Зерно з України». Український дипломат висловив вдячність уряду Катару за виділення коштів на закупівлю зерна для нужденних країн Африки.

Читайте також: Глобальний Південь: що це таке, як з цим жити і куди рухатися далі

Співрозмовники обговорили розвиток ситуації на Близькому Сході у контексті збройного протистояння в секторі Гази. Максим Субх подякував катарській стороні за сприяння в евакуації громадян України з анклаву.

Як повідомлялося, 5 грудня Росія за посередництва Катару погодилася звільнити ще шістьох українських дітей.

Фото: МЗС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-