Дуда назвав надзвичайно важливим для Польщі вступ України в Євросоюз і НАТО

Дуда назвав надзвичайно важливим для Польщі вступ України в Євросоюз і НАТО

Укрінформ
З точки зору національних інтересів Польщі надзвичайно важливим є членство України в ЄС і НАТО. Президент й уряд Польщі повинні діяти спільно в реалізації цих намірів.

Про це під час засідання Радбезу Польщі за участі нового складу Ради міністрів країни сказав президент РП Анджей Дуда, передає кореспондент Укрінформу.

«Для нас надзвичайно важливим є питання євроінтеграції України з двома міжнародними структурами – ЄС і НАТО», - підкреслив Дуда.

Президент РП назвав це «дуже важливим моментом для України, українського суспільства, для морального духу українських захисників і для процесу відбудови України».

Він висловив сподівання, що Польща також братиме активну участь у відбудові України з користю для польського бізнесу і для сусідських відносин з Україною.

«Але з точки зору безпеки надзвичайно важливим є питання майбутнього членства України в НАТО. Рішення, яке ухвалив би Північноатлантичний альянс у цій сфері, було б безцінним. По-перше, ми відсуваємо східний фланг НАТО у цій частині нашого кордону на схід від Польщі, що має очевидне значення з точки зору безпеки нашої країни. А крім того, ми отримуємо в НАТО чергового сильного військового партнера, який на даний момент уже має величезний військовий досвід з огляду на два роки оборони від Росії»,- наголосив Дуда.

На його переконання, сьогодні Україна, «без сумніву, має одну з найкращих армій у світі».

«А у бойовому відношенні Україна має досвідчених військових, які використовують найсучасніші технології, адже це війна XXI століття, якщо подивитися хоча б на застосування безпілотників. Це все має величезне значення і для нашої безпеки», - наголосив польський лідер.

Дуда підкреслив, що активно діятиме в напрямку підтримки європейської і євроатлантичної інтеграції України і висловив сподівання, що в цьому питанні він діятиме спільно з новим польським урядом.

Читайте також: Для України НАТО є найпотужнішим варіантом: Зеленський про гарантії безпеки

Як повідомлялося, в результаті парламентських виборів у Польщі 15 жовтня було сформовано лівоцентристську коаліцію в Сеймі та уряд Дональда Туска, який склав присягу 13 грудня.

Фото: Przemysław Keler, KPRP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-