«Ситуація win-win»: Мецола каже, що від підтримки України виграє і Євросоюз

«Ситуація win-win»: Мецола каже, що від підтримки України виграє і Євросоюз

Укрінформ
Лідери країн Європейського Союзу мають зберігати єдність та бути одностайними у рішенні про початок переговорів про членство з Україною, а також щодо фінансової підтримки України, яка бореться зараз за всю Європу.

Про це сьогодні у Брюсселі заявила президент Європейського парламенту Роберта Мецола перед початком засідання Європейської ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це ситуація «win-win» (подвійного виграшу – ред.). Україна має отримати моральну, політичну та фінансову підтримку, на яку вона заслуговує, і ми всі цього потребуємо для нашої власної безпеки. Це ж стосується Молдови, Грузії та Боснії та Герцеговини», - сказала президент Європарламенту.

Вона зауважила, що лідери мають бути «реалістичними» під час обговорення багаторічного бюджету ЄС та, попри відмінні позиції, дійти спільного рішення за столом переговорів.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо ставлення до дотримання верховенства права в Угорщині, Мецола наголосила, що це питання, як і верховенство права в цілому, залишається ключовим для Європейського парламенту.

«Позиція парламенту є чіткою. Верховенство права для нас є дуже важливим, і ми маємо продемонструвати сьогодні об’єднану та одноголосну позицію, надіслати потужний, найсильніший сигнал для України, яка б’ється за всіх нас. Щоб Україна могла зробити наступний крок. Ми не говоримо про негайне членство, ми говоримо про наступний крок, на який українці дуже заслуговують», - додала вона.

Читайте також: Науседа: У нас є історичний шанс ухвалити рішення щодо початку переговорів з Україною

Як повідомлялося, сьогодні в Брюсселі розпочалося дводенне засідання Європейської ради, яка має розглянути рішення, що матимуть для України історичне значення. Зокрема, йдеться про початок переговорів між ЄС та Україною щодо членства, а також про створення Українського фонду в обсязі 50 мільярдів євро в уточненому довгостроковому бюджеті ЄС на 2024-2027 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-