Зеленський провів зустріч із президентом Фінляндії - говорили про Формулу миру

Зеленський провів зустріч із президентом Фінляндії - говорили про Формулу миру

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із Президентом Фінляндії Саулі Нііністьо.

Як передає Укрінформ, про це глава держави повідомив у соцмережі Х.

«Провів зустріч із Президентом Нііністьо, щоб подякувати Фінляндії за 21 пакет оборонної допомоги для наших воїнів, а також за подвоєння виробництва артилерійських боєприпасів у Фінляндії», - заявив Зеленський.

За його словами, такі кроки є критично важливими не лише для української свободи, але й для свободи інших європейських країн, особливо для тих, які мають спільний кордон із Росією.

«Європейське безпекове середовище докорінно змінилось, і ми можемо захистити нашу спільну свободу, лише діючи разом і з довгостроковими зобов’язаннями», - зазначив Зеленський.

За інформацією Офісу Президента, Зеленський висловив подяку Фінляндії за прихисток українських вимушених переселенців і тепле ставлення до них.

Крім того, глави держав скоординували позиції напередодні засідання Європейської ради в Брюсселі й наголосили на важливості рішення про початок переговорів щодо членства України в ЄС.

Президенти також говорили про Формулу миру і про те, як досягти справедливого й тривалого миру в Україні, у всій Європі та за її межами.

Читайте також: Зеленський запевняє, що отримав у США позитивний сигнал про підтримку України

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський прибув до Норвегії після свого візиту до США.

Разом із лідерами Норвегії, Данії, Ісландії, Фінляндії та Швеції він обговорив на саміті Україна – Північна Європа посилення оборонної, політичної та економічної співпраці.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-