Уряд Норвегії оголосив напрямки, за якими розподілять п'ятирічний пакет допомоги Україні

Уряд Норвегії оголосив напрямки, за якими розподілять п'ятирічний пакет допомоги Україні

Укрінформ
Довготривалий пакет допомоги Норвегії для України розподілять за такими напрямками, як бюджетна підтримка уряду для оплати послуг, пожертви у вигляді засобів ППО, співфінансування промисловості для виробництва боєприпасів та підтримка зимового плану реагування.

Про це йдеться у повідомленні уряду Норвегії, передає Укрінформ.

Зазначається, що в середу премʼєр-міністр Йонас Гар Стере оголосив про чотири ключові асигнування Україні в рамках цього довгострокового пакета пʼятирічної підтримки вартістю 75 млрд норвезьких крон (понад 6,8 млрд доларів).

135 мільйонів норвезьких крон (понад 12 млн доларів) на бюджетну підтримку уряду України, щоб він міг надавати такі важливі послуги, як освіта, охорона здоров’я, виплата пенсій. Крім того, на початку наступного року Норвегія виділить Україні 3 мільярди норвезьких крон (понад 270 млн доларів) бюджетної підтримки. Ця підтримка надаватиметься через Трастовий фонд допомоги, відновлення, реконструкції та реформ в Україні (URTF) Світового банку.

335 мільйонів норвезьких крон (понад 30 млн доларів) на додаткові пожертви у вигляді засобів ППО для захисту українців від російських атак.

1 мільярд норвезьких крон (майже 85 млн доларів) у вигляді співфінансування для зміцнення спроможності оборонної промисловості виробляти більше боєприпасів і ракет.

137 мільйонів норвезьких крон (понад 11 млн доларів) на підтримку зимового плану реагування ООН для України - їжу та воду, теплий одяг, ковдри та місця для проживання людей, якщо їхнє житло буде зруйновано взимку.

Це фінансування є доповненням до внесків, уже оголошених у 2023 році, додали в уряді.

Читайте також: Премʼєр Норвегії оголосив про надання Україні $1,8 мільярда допомоги

Як повідомлялося, в липні Норвегія оголосила, що протягом п'яти років надаватиме допомогу Україні на суму близько 7 млрд євро.

Нині Президент України Володимир Зеленський перебуває в Норвегії для участі в другому саміті Україна – Північна Європа. Перед цим він здійснив робочий візит до Сполучених Штатів Америки, де, зокрема, зустрівся з Президентом Джо Байденом та сенаторами.

Премʼєр-міністр Норвегії Йонас Гар Стере на зустрічі з українським лідером оголосив про виділення Україні 1,8 мільярда доларів допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-