Іспанія виступає за початок переговорів про вступ України в ЄС до кінця року

Іспанія виступає за початок переговорів про вступ України в ЄС до кінця року

Укрінформ
Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес заявив, що сподівається на початок переговорів про вступ України до Європейського Союзу до закінчення шестимісячного головування його країни в Раді ЄС 31 грудня.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ. 

"Я розпочав іспанське головування з поїздки до Києва і сподіваюся завершити його відкриттям переговорів про вступ України до ЄС тепер, коли вже відомий звіт Європейської комісії", - заявив Санчес на пленарному засіданні Європейського парламенту.

Санчес додав, що "настав час для ЄС відкрити свої двері та інтегрувати Україну, а також Молдову та країни Західних Балкан".

Як повідомлялося, країни ЄС збираються на саміт 14-15 грудня, щоб обговорити питання початку переговорів з Україною про вступ до ЄС, а також потенційне розширення блоку за рахунок Грузії, Молдови та західнобалканських країн, таких як Чорногорія.

Читайте також: Євросоюз має розпочати перемовини з Україною про вступ - прем’єри Естонії й Фінляндії

8 листопада Єврокомісія рекомендувала Європейській раді розпочати переговори щодо розширення з Україною і Молдовою. Також вона рекомендувала відкрити переговори з Боснією і Герцеговиною, за певних умов, та надати статус країни-кандидата для Грузії.

Згідно з нещодавнім опитуванням, європейці загалом відкриті до ідеї приєднання України до ЄС, попри можливі витрати та ризики, але без ентузіазму ставляться до перспективного розширення блоку за рахунок Грузії та країн Західних Балкан.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-