Один із перших закордонних візитів Туска може бути до Києва - ЗМІ

Один із перших закордонних візитів Туска може бути до Києва - ЗМІ

Укрінформ
Українська влада чекає на швидкий візит нового прем’єр-міністра Польщі Дональда Туска до Києва. Він може відбутися вже найближчим часом.

Про це з посиланням на свої джерела пише польське видання Onet, передає Укрінформ.

Як зазначає видання, такий візит міг би відбутися незалежно від зустрічі Туска з Президентом України Володимиром Зеленським, яка відбудеться на саміті Європейської Ради у Брюсселі 14-15 грудня. Під час одного з виступів в Сеймі у вівторок Туск зазначив, що він планує побачитися із Зеленським на саміті ЄС, підкреслюючи, що Україна розраховує на подальші дії з підтримки з боку Заходу.

За інформацією польського видання, українська влада хоче, щоб один із перших закордонних візитів прем’єра Туска відбувся саме до Києва. У цьому контексті наголошується, що “швидкий візит нового глави польського уряду до української столиці є правдоподібним”.

Один із політиків партії Туска повідомив, що до Києва регулярно їздять польські і західні політики, відтак “такий візит був би природнім”.

Як зазначає Onet, Київ розраховує на перезавантаження відносин із Варшавою, які були дуже хорошими у перший рік повномасштабного вторгнення Росії в Україну, але потім почали псуватися після кризи, пов’язаної з експортом українського збіжжя, використання антиукраїнських тез у парламентській виборчій кампанії в РП, а згодом - через блокування кордону польськими перевізниками.

Читайте також: Туск на саміті ЄС переконуватиме лідерів окремих країн підтримати Україну

Як повідомляв Укрінформ, під час свого виступу в Сеймі у вівторок з програмою дій нового уряду Польщі Дональд Туск багато говорив про підтримку України. Він наголошував, що світ не має права втомитися від війни в Україні, а одним з його завдань на посаді глави уряду буде мобілізація вільного світу для подальшої підтримки Києва.

Під час виступів в Сеймі Туск не згадував про свій можливий швидкий візит до Києва. Свої найближчі закордонні візити він планує здійснити до Брюсселя на саміт Європейської ради і до Таллінна, де відбудеться зустріч країн регіону Північної Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-