Туск розповів про перші закордонні візити на посаді прем’єра Польщі

Туск розповів про перші закордонні візити на посаді прем’єра Польщі

Укрінформ
Новий прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск свої перші закордонні візити на посаді глави польського уряду планує здійснити до Брюсселя на саміт Європейської ради і до Таллінна, де відбудеться зустріч країн регіону Північної Європи.

Про це він повідомив у вівторок під час виступу у Сеймі, передає кореспондент Укрінформу.

“Після повернення з Брюсселя (з саміту ЄС - ред.) наступного дня я поїду до Таллінна на зустріч з прем’єрами Литви, Латвії та Естонії. Теми очевидні – війна, безпечний кордон. Ми зміцнюватимемо співпрацю з країнами, які поділяють наші погляди у цій справі”, - заявив Туск.

Він зазначив, що крім країн Балтії у справі протидії міграційному тиску, організованому Путіним із Лукашенком на східному кордоні, Польща зміцнюватиме співпрацю із скандинавськими країнами - Фінляндією, Швецією, Норвегією.

Читайте також: Туск каже, що знайшов спосіб для розблокування кордону Польщі з Україною

Як повідомляв Укрінформ, під час своєї першої участі як прем’єра у саміті Європейської ради 14-15 грудня у Брюсселі Туск переконуватиме лідерів окремих країн підтримати Україну, яка потерпає від російської агресії.

Як відомо, у вівторок ввечері у Сеймі РП відбудеться голосування за вотум довіри до уряду Туска.

Натомість у середу вранці, 13 грудня, президент Польщі Анджей Дуда має прийняти присягу у нового складу Ради міністрів країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-