В уряді Німеччини запевняють, що допомога Україні не зменшиться

В уряді Німеччини запевняють, що допомога Україні не зменшиться

Укрінформ
Німеччина не лише не зменшить допомогу Україні, а й буде її посилювати, підтримуючи нашу державу стільки, скільки буде потрібно.

Про це заявили на брифінгу речники урядових структур ФРН, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Німеччина підтримуватиме Україну стільки, скільки буде потрібно, в усіх сферах: військовою технікою, гуманітарно, фінансово. Це не зміниться. Уряд і канцлер ніколи не ставили це під питання», - сказав заступник речника федерального уряду Вольфганг Бюхнер.

Він зазначив, що російська агресивна війна проти України залишається, попри інші кризи, центральним політико-безпековим викликом. Тому канцлер Олаф Шольц буде продовжувати активну роботу, аби цього тижня на засіданні Європейської ради досягти консенсусу щодо продовження допомоги Україні.

Читайте також: Шольц заявив, що Німеччина має бути готовою до ще більшої підтримки України

«Будуть докладатися зусилля для досягнення домовленості, досі це вдавалося», - зауважив посадовець.

Бюхнер додав, що глава уряду ФРН і надалі інтенсивно просуватиме ідею набуття членства в Євросоюзі Україною та іншими країнами-кандидатами, адже «розширення ЄС є геостратегічною інвестицією в мир, безпеку, стабільність і добробут».

Речник МЗС ФРН Себастьян Фішер своєю чергою звернув увагу на те, що Німеччина останнім часом не лише не зменшила, а навпаки — збільшила допомогу Україні. «Зрозуміло, що підтримку України ми не лише не зменшимо, а й надалі будемо її розширювати», - запевнив дипломат.

Читайте також: Міністр фінансів Німеччини погодився із Шольцом щодо підтримки України

Представниця міністерства фінансів Шарлотта Мігенда також запевнила, що керівництво цього відомства залишається відданим продовженню підтримки України попри нинішні складнощі в коаліційних переговорах стосовно проєкту державного бюджету.

«Переговори тривають. Але підтримка має продовжуватися, з цим погоджуються всі», - сказала вона.

Як повідомлялося, Бундестаг 14 грудня має голосувати за держбюджет, у проєкті якого, серед іншого, передбачено подвоєння військової допомоги Україні - із 4 млрд до 8 млрд євро. Німеччина посідає друге місце за обсягом допомоги Україні після США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-