Ірландія просуватиме членство України в ЄС та надання їй допомоги - глава МЗС

Ірландія просуватиме членство України в ЄС та надання їй допомоги - глава МЗС

Укрінформ
Ірландія наполягатиме на прогресі з боку ЄС у питанні членства України та надання їй військової і фінансової підтримки.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив журналістам міністр закордонних справ та оборони Ірландії Міхол Мартін перед початком засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ у понеділок у Брюсселі.

"Я думаю, що ключове питання для нас на сьогоднішньої зустрічі – це, перш за все, питання України. Ірландія буде дуже наполегливо наполягати на вступі України до Європейського Союзу та необхідності дуже єдиного підходу до цього питання", – сказав він.

Крім того, Ірландія виступає за надання Україні наступного траншу з Європейського фонду миру та створення запропонованого Єврокомісією Механізму підтримки України.

Читайте також: Глава МЗС Швеції закликав Євросоюз до збільшення допомоги Україні

"І ми будемо дуже рішуче виступати сьогодні із закликом до Європи знайти спосіб забезпечити прогрес у всіх трьох напрямках", – наголосив Мартін.

Як повідомлялося, 11 грудня в Брюсселі відбувається Рада міністрів ЄС із закордонних справ, яка скоординує позиції країн-членів щодо продовження допомоги Україні напередодні Європейської ради, зустріч якої відбудеться також у Брюсселі 14-15 грудня поточного року.

Фото: Moya Nolan

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-