ЄС має показати, що немає жодної втоми від війни - глава МЗС Румунії

ЄС має показати, що немає жодної втоми від війни - глава МЗС Румунії

Укрінформ
Країни-члени Євросоюзу мають показати, що немає жодної втоми від підтримки України у її відбитті російської агресії і що ЄС може ефективно діяти.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявила журналістам керівниця зовнішньополітичного відомства Румунії Лумініца Одобеску перед початком засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ у Брюсселі.

"Надзвичайно важливо, щоб ЄС зберігав свою політичну прихильність і підтримку України. Ми повинні показати, що немає жодної втоми і що ЄС може діяти, коли на карту поставлена безпека у його безпосередньому сусідстві. Це – питання відповідальності, і це – питання довіри", - сказала вона.

Одобеску також додала, що цього тижня Європейська рада має ухвалити правильне політичне рішення щодо України та Молдови.

"Румунія підтримує ухвалення всеосяжного пакету, включаючи макрофінансову допомогу, і, звичайно, початок переговорів про вступ до ЄС з Україною та Республікою Молдова", - заявила вона.

Читайте також: Європейська єдність не має бути зруйнована: Боррель закликає збільшувати допомогу для України

Глава МЗС Румунії також заявила, що ЄС має продовжувати свою підтримку Молдови, оскільки "її безпека є ключовою, особливо в нинішніх умовах".

"Ми також повинні продовжувати тиск на Росію і, сподіваємося, незабаром ухвалити 12-й пакет санкцій", - додала Одобеску.

Як повідомлялося, 11 грудня в Брюсселі відбувається Рада міністрів ЄС із закордонних справ, яка скоординує позиції країн-членів щодо продовження допомоги Україні напередодні Європейської ради, зустріч якої пройде також у Брюсселі 14-15 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-