Зеленський і президент Уругваю обговорили перспективу саміту Україна - Латинська Америка

Зеленський і президент Уругваю обговорили перспективу саміту Україна - Латинська Америка

Фото
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський і президент Уругваю Луїс Лакальє Поу обговорили перспективу проведення саміту Україна – Латинська Америка.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба глави держави.

«Перебуваючи з робочим візитом в Аргентині, Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із президентом Уругваю Луїсом Лакальє Поу», - йдеться в повідомленні.

Глава держави подякував за позицію Уругваю в межах Міжнародної морської організації на підтримку резолюції щодо впливу російського збройного вторгнення в Україну на міжнародне судноплавство, ухваленої в грудні поточного року.

«Сьогодні я маю змогу особисто подякувати вам і людям вашої країни за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України», – сказав він.

Зеленський наголосив, що Україна нині веде складну битву з російськими військами на полі бою й паралельно працює над імплементацією української Формули миру, яка є одним із ключових політичних інструментів для закінчення війни.

Президент України високо оцінив участь представника Уругваю в третій зустрічі радників із питань національної безпеки та зовнішньої політики щодо реалізації Формули миру.

Він висловив сподівання на участь уругвайської сторони в четвертій зустрічі радників у січні наступного року, на якій, зокрема, заплановано обговорити підготовку першого установчого Глобального саміту миру.

Читайте також: Зеленський зустрівся з президентом Парагваю

Зазначається, що окрему увагу під час розмови було приділено можливості проведення саміту Україна – Латинська Америка.

Зеленський запросив президента Уругваю відвідати Україну з візитом.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський сьогодні прибув з візитом до Аргентини.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-