Французький філософ: Реальний кордон західного світу проходить в Україні

Французький філософ: Реальний кордон західного світу проходить в Україні

Укрінформ
Французький філософ і журналіст, автор документальних фільмів про нинішню російську війну проти України Бернар-Анрі Леві радить американським політикам, які переймаються проблемою кордону, врахувати, що «реальний кордон західного світу» проходить в Україні і що його захищає український народ.  

Про це він сказав в інтерв’ю Укрінформу.

«Якщо вони переймаються проблемами кордону…, то гаразд, кордон проходить тут, в Україні – справжній кордон західного світу. Форпост Америки – це не Мексика, це Україна. Саме тут, в Україні, може виникнути й початися небезпека», – пояснив він.

За словами Леві, він звернувся у США по телебаченню особисто до спікера Палати представників Майка Джонсона й сенатора-республіканця Ліндсі Грема: «Путін – ваш ворог, Путін вас ненавидить. Кордон тут, і український народ, і українська армія захищають цей кордон».

Читайте також: Французький філософ вважає за необхідне виключити Росію з Ради безпеки ООН

Як повідомляв Укрінформ, республіканська меншість у Сенаті США заблокувала на процедурному голосуванні законопроєкт з додатковим фінансуванням, який містить, у тому числі, допомогу Україні й Ізраїлю, пояснивши це відсутністю положень про зміни прикордонної політики.

Напередодні сенатори-демократи внесли законопроєкт про додаткове фінансування потреб національної безпеки США на загальну суму близько $111 млрд. Він передбачає допомогу Україні, Ізраїлю й Тайваню, а також заходи, спрямовані на захист південного кордону США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-