Україна виконала всі сім рекомендацій Єврокомісії - Президент

Україна виконала всі сім рекомендацій Єврокомісії - Президент

Укрінформ
Україна виконала всі сім рекомендацій Єврокомісії, зробила все, що очікували від української держави станом на грудень.

Про це Президент Володимир Зеленський заявив у вечірньому відеозверненні, передає кореспондент Укрінформу.

Він розповів, що у п'ятницю, 8 грудня, Верховна Рада ухвалила необхідні закони відповідно до рекомендацій Єврокомісії у сферах боротьби з корупцією та прав національних меншин.

"Враховано висновки Венеційської комісії – конкретно щодо національних спільнот. Ми очікуємо, що зусилля України будуть належним чином оцінені лідерами Євросоюзу, і відповідні європейські обіцянки Україні будуть виконані. У нас було сім рекомендацій – ми зробили все, чого від нас чекали на грудень", - сказав Зеленський.

Окремо глава української держави зазначив, що обговорив у п'ятницю з Премʼєр-міністром Естонії Каєю Каллас низку тем - і збереження підтримки України партнерами загалом, і "цілком конкретні речі, які потрібні нашій державі, нашим воїнам, щоб досягати необхідних результатів".

Читайте також: Ситуація на півдні й Донеччині: Зеленський провів засідання Ставки

"Я вдячний за розуміння і за допомогу. Звичайно, обговорили і питання єдності Євросоюзу – передусім у контексті відкриття переговорів з Україною щодо вступу в ЄС. Україна виконує всі зобов’язання. Ми вже неодноразово це доводили", - поінформував Президент.

Як повідомлялося, 5 грудня заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква заявив, що Україна виконала понад 90% рекомендацій Європейської комісії та розраховує на справедливе рішення ЄС щодо початку переговорів про вступ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-