Єрмак, Стефанчук й Умєров зустрілися з держсекретарем США

Єрмак, Стефанчук й Умєров зустрілися з держсекретарем США

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак України, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук і міністр оборони України Рустем Умєров у межах візиту до Сполучених Штатів Америки провели зустріч із державним секретарем США Ентоні Блінкеном.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Єрмак подякував Блінкену за всю потужну допомогу, яка надається Україні з початку повномасштабного вторгнення Росії. Зокрема це майже 45 млрд доларів оборонної допомоги та 22,9 млрд доларів бюджетної підтримки.

Він також висловив подяку за організацію українсько-американської конференції оборонних індустрій, яка триває цими днями у Вашингтоні. Єрмак відзначив, що цей важливий захід дасть старт активній двосторонній військово-технічній співпраці між двома країнами.

Було зауважено, що українські оборонні компанії, базуючись на досвіді українських військових із застосування різних типів озброєнь у бойових умовах, за підтримки американських партнерів здатні виробити принципово кращі зразки зброї.

Читайте також: Єрмак і Стефанчук зустрілися з головами комітетів Палати представників Конгресу США

Сторони також обговорили необхідність підтримки макрофінансової стабільності України.

Єрмак подякував команді Президента Джозефа Байдена за зусилля, спрямовані на бюджетну допомогу Українській державі, та висловив сподівання, що Конгрес США невдовзі ухвалить усі необхідні рішення.

Під час зустрічі співрозмовники обговорили ситуацію на полі бою та актуальні оборонні потреби України.

Окремо сторони приділили увагу імплементації Формули миру Президента Зеленського. Єрмак подякував за участь представника Сполучених Штатів у черговій зустрічі радників із питань національної безпеки та політичних радників на Мальті й запросив приєднатися до наступної такої зустрічі.

Очільник Офісу глави держави запевнив американську сторону в рішучій прихильності України до подальшого проведення реформ, зокрема з урахуванням надання Єврокомісією рекомендацій щодо початку переговорів про членство УКраїнської держави в ЄС.

Єрмак також поінформував Блінкена про перебіг переговорів щодо безпекових гарантій для України на шляху до НАТО, як це передбачено Спільною декларацією “Групи семи”, ухваленою у Вільнюсі. 

Читайте також: Умєров у США: Україна готова поділитися унікальним досвідом використання західної зброї

Керівник Офісу Президента висловив сподівання, що незабаром розпочнеться предметне обговорення пропозицій американської сторони щодо двосторонньої угоди про гарантії безпеки для України.

Як повідомляв Укрінформ, керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук і міністр оборони України Рустем Умєров зустрілися з радником Президента США з питань національної безпеки Джейком Салліваном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-