Держдеп США планує відрядити радника до Мінстратегпрому України

Держдеп США планує відрядити радника до Мінстратегпрому України

Укрінформ
Державний департамент США планує відрядити радника до Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України в рамках посилення співпраці та спільного виробництва між оборонно-промисловими суб’єктами США та України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі Білого дому за підсумками першого дня Конференції оборонних індустрій DFNC1: US Edition у Вашингтоні.

«Співпрацюючи з Конгресом, Державний департамент планує відрядити радника до Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України для підтримки та прискорення переходу України до оперативно сумісних Збройних сил, боротьби з корупцією та залучення іноземних інвестицій у критично важливі галузі», - йдеться у пресрелізі.

Зазначається, що США вже створили міжвідомчу команду, яка складається з представників Державного департаменту, Міністерства оборони та Мінторгівлі, яка підтримуватиме промисловість, українських та інших партнерів, яким будуть необхідні рекомендації в питаннях потенційних угод та експортних вимог для оборонної промисловості України. 

Також Пентагон і Міністерство оборони України та Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України підписали заяву про наміри щодо спільного виробництва та обміну технічними даними, які працюватимуть для вирішення нагальних оперативних потреб Збройних Сил України, у тому числі у сфері систем протиповітряної оборони, ремонту та технічного обслуговування, а також виробництва критичних боєприпасів.

Читайте також: Держдеп упевнений, що Конгрес проголосує за допомогу для України

Крім цього, США надали Україні технічні дані для початку місцевого виробництва деяких проєктів FrankenSAM, спрямованих на інтеграцію систем протиповітряної оборони України з певними західними боєприпасами.

«Паралельне виробництво цих систем в Україні та Сполучених Штатах дасть змогу пришвидшити їхнє розгортання та дозволить Україні зробити значний внесок у підтримку своїх систем ППО», - йдеться у пресрелізі. 

Як повідомляв Укрінформ, у середу у Вашингтоні розпочалася Конференція оборонних індустрій DFNC1: US Edition. Форум зібрав українських та американських урядовців, представників бізнесу та оборонного сектору, щоби поглибити взаємодію у сфері виробництва озброєння та обміну технологіями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-