Зеленський візьме участь в онлайн-саміті G7

Зеленський візьме участь в онлайн-саміті G7

Укрінформ
Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда сьогодні проведе заключний онлайн-саміт країн «Групи семи» (G7) за підсумками цьогорічного японського головування в G7, у якому візьме участь і Президент України Володимир Зеленський.

Про це на пресконференції повідомив речник японського уряду Хіроказу Мацуно, передає Укрінформ із посиланням на Kyodo.

Очікується, що в центрі обговорення лідерів країн G7 будуть війна Росії проти України, протистояння між Ізраїлем та палестинським екстремістським угрупованням ХАМАС, а також рамки правового регулювання на міжнародному рівні розвитку передового штучного інтелекту.

Деталі програми саміту і точний час його проведення наразі не оприлюднюються.

Читайте також: Блінкен назвав чотири кроки на підтримку України, які погодила G7

У травні головуюча цього року у «Великій сімці» Японія провела в Хіросімі, виборчому окрузі Кішіди, 49-й саміт G7, який особисто відвідав Зеленський.

Від 1 грудня головування в G7 перейде до Італії.

До «Групи семи» найбільш промислово розвинених країн світу входять Велика Британія, Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія та Сполучені Штати, а також Європейський Союз.

Читайте також: Кулеба скоординував з країнами G7 допомогу енергосистемі України взимку

Як повідомляв Укрінформ, на Конференції ООН зі зміни клімату COP28 країни G7+ та Україна започаткували Партнерство у сфері чистої енергії для сталого відновлення та реконструкції енергетичної системи нашої держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-