Блінкен назвав чотири кроки на підтримку України, які погодила G7

Блінкен назвав чотири кроки на підтримку України, які погодила G7

Укрінформ
Країни «Групи семи» зосередилися під час міністерської зустрічі в Токіо на питаннях підтримки України й погодили чотири напрями зусиль, необхідні для посилення її обороноздатності, економічної стійкості та пришвидшення євроінтеграції.

Про це заявив у середу за підсумками зустрічі в японській столиці державний секретар США Ентоні Блінкен, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Щоби поставити Україну на міцний фундамент у наступному році, ми маємо допомогти Україні зробити чотири речі одночасно», - зауважив глава американської дипломатії.

По-перше, за його словами, необхідно забезпечити Україну можливостями продовжити її боротьбу й відвоювати свою територію.

Читайте також: У Конгресі США схвалили законопроєкт про передачу Україні заморожених активів РФ

Другий напрям – допомогти створити їй Збройні сили світового рівня. Це необхідно, «щоби забезпечити максимальне стримування в довгостроковій перспективі, і дати зрозуміти президенту Путіну, що він не зможе пережити і не переживе Україну, а також не зможе і не переживе всіх, хто підтримує Україну». У цьому зв’язку Блінкен нагадав, що багато країн взяли на себе цілком конкретні зобов’язання допомогти Україні відбудувати Збройні сили майбутнього.

По-третє, продовжив він, необхідно дати старт економічному відновленню та зростанню й створити для українців більше надії та можливостей.

Читайте також: Зустріч у Токіо: G7 посилюватиме санкції проти Росії та продовжить підтримку України

«І по-четверте, прискорити процес реформ, щоби пришвидшити шлях України до Європейського Союзу та залучити інвестиції», - додав держсекретар США.

Усі ці кроки, за його словами, покликані допомогти Україні міцно стати на ноги.

«І як ми сьогодні сказали міністру закордонних справ Кулебі, Україна може на нас розраховувати»,- наголосив глава Держдепартаменту США.

Як повідомляв Укрінформ, у Токіо впродовж двох днів проходила зустріч G7 на рівні глав зовнішньополітичних відомств. Участь у ній взяв також міністр закордонних справ України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-