У парламенті Бельгії запевнили в підтримці України - зроблять все для надання допомоги

У парламенті Бельгії запевнили в підтримці України - зроблять все для надання допомоги

Укрінформ
Бельгія підтримує Українську державу і зробить все можливе для надання їй допомоги.

Про це сказала голова Палати представників парламенту Бельгії Еліан Тільйо у коментарі журналістам у Брюсселі, передає Укрінформ.

«У нас вже було кілька зустрічей (з Головою Верховної Ради України Русланом Стефанчуком - ред.), а цього разу це зустріч дружби разом з моєю колегою, головою Сенату Стефані Д’Оз», - зазначила вона.

Тільйо підкреслила, що під час зустрічі її учасники обговорили ситуацію в Україні, наближення зими, «щоб побачити, що саме потрібно на полі бою, і надати це Україні».

«Українські військові та суспільство мають розуміти, що Бельгія підтримує Україну і зробить все можливе, щоб допомогти», - акцентувала Тільйо.

За її словами, політики також говорили про оборонні рішення Бельгії стосовно України: про надання літаків F-16, про технічні потреби через холодну зиму, про потребу в електроенергії, про захист українських атомних електростанцій, про забезпечення генераторами.

Читайте також: Бельгія оприлюднила шість пріоритетів майбутнього головування в ЄС

«Ми також говорили про інтеграцію України до Європейського Союзу та про труднощі наших інституцій, європейських інституцій, про те, як переглянути функціонування цих інституцій», - поінформувала вона.

Як повідомляв Укрінформ, Стефанчук обговорив із головою Палати представників парламенту Бельгії Еліан Тільйо та головою Сенату Стефані Д’Оз оборонну підтримку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-