Мецола сподівається на позитивне рішення Євроради щодо переговорів з Україною

Мецола сподівається на позитивне рішення Євроради щодо переговорів з Україною

Укрінформ
Європейський парламент високо цінує зусилля України та той шлях, який вона пройшла після отримання статусу країни-кандидата, тож сподівається на позитивне політичне рішення Європейської ради у грудні щодо початку переговорів про членство з Україною.

Про це заявила президентка Європейського парламенту Роберта Мецола сьогодні у Брюсселі під час спільної пресконференції з головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу про те, яким чином зберегти єдність позицій ЄС довкола допомоги Україні, враховуючи певні скептичні голоси серед країн-членів, та чи не завадять такі позиції погодити створення Українського фонду у багаторічному бюджеті ЄС в обсязі 50 мільярдів євро.

«Ми в Європейському парламенті не займаємося збереженням, ми сподіваємося. Ми сподіваємося з оптимізмом, знаючи, що українцям вдалося зробити відтоді, як вони стали кандидатами. Це було безпрецедентне рішення Європейської ради, і кожна з країн-членів сказала «так», щоб Україна й Молдова стали країнами-кандидатами. Багато кроків було зроблено й Україною», - сказала президентка Європарламенту.

За її словами, «ми будемо продовжувати працювати, від країни до країни, щоб переконатися, що наприкінці року ми зможемо побачити позитивне політичне рішення».

Мецола висловила впевненість, що Європарламент дуже розраховує на продовження дискусій та ухвалення законодавства у Верховній Раді з виконання семи рекомендацій, щоб у грудні відбулося довгоочікуване рішення про початок переговорів між ЄС й Україною щодо членства.

Читайте також: Мецола - про €50 мільярдів для України: Я не почула жодного заперечення від прем’єрів країн ЄС

«Щодо 50 мільярдів євро… Ми в парламенті надіслали потужний сигнал - ми готові. Європейський парламент має відповідне законодавство для надання Україні допомоги, якої вона так потребує. Всі, хто представляє, якою є Україна, і всі, хто спостерігає, як Україна б’ється проти цієї злочинної російської агресії, усвідомлюють, наскільки необхідною є наша підтримка. Ми говорили про ці суми, і я не бачила, що прем’єр-міністри або представники урядів країн-членів сказали б «ні» на цьому етапі фінансових переговорів», - зазначила президентка Європарламенту.

Як повідомлялося, сьогодні, 28 листопада, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук здійснює візит до Брюсселя для обговорення політичних рішень та поглиблення зв’язків з Європейським парламентом та, зокрема, майбутнього відкриття представництва цієї євроінституції в Україні.

Фото: Руслан Стефанчук / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-