Війну проти України веде не лише Путін, а мільйони росіян - Кислиця про публікацію в NYT

Війну проти України веде не лише Путін, а мільйони росіян - Кислиця про публікацію в NYT

Укрінформ
Постпред України при ООН Сергій Кислиця наголосив, що війну проти України ведуть мільйони росіян, а не лише президент РФ Володимир Путін.

Як передає Укрінформ, таким чином він прокоментував у соцмпрежі Х публікацію в New York Times «Російські жінки протестують проти тривалого перебування військових в Україні», у якій розповідається про критичні настрої в РФ щодо воєнної політики Кремля. 

На думку Кислиці, ця публікація в NYT є досить важливою з цілої низки причин, проте, можливо, не з тих, які мали на увазі редактори.

«Один важливий висновок з неї полягає в тому, що російські жінки не проти агресивної війни, розпочатої Путіним і вочевидь підтримуваної населенням загалом», - зазначив постпред.

За його словами, жінки в Росії насправді вважають, що загарбники - це «герої», яких просто потрібно міняти.

Протестувальниці намагаються підкреслити свою патріотичність, лише «просять Кремль запровадити ротацію військ», цитує постпред публікацію.

Читайте також: Дружини військових РФ вийшли на протест у Москві: розвідка Британії пояснила, про що це свідчить

«Тож не дайте ввести себе в оману! Це не просто війна Путіна, це війна мільйонів чоловіків і жінок в Росії - матерів, дружин, дочок, сестер», - наголосив Кислиця.

За його словами, прикро, що видання не змогло передати це, обмежившись лише одним аспектом проблеми.

У публікації, розміщеній у NYT у понеділок, ідеться про те, що в Росії протягом останніх тижнів нібито набирає обертів низовий рух жінок, які обурюються відсутністю ротації військових. Їх, мовляв, мобілізували «для ведення бойових дій на невизначений термін для захисту їхньої російської батьківщини».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-