Дмитро Кулеба на два дні їде до Брюсселя

Дмитро Кулеба на два дні їде до Брюсселя

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 28-29 листопада здійснить візит до Брюсселя з метою мобілізації політичної та військової підтримки з боку держав-членів ЄС і НАТО.

Про це повідомила пресслужба МЗС, передає Укрінформ.

«Метою візиту є мобілізація політичної та військової підтримки з боку держав-членів ЄС і НАТО, просування вступу України до обидвох організацій, зокрема у контексті підготовки наступного засідання Європейської ради в грудні, а також інтеграція оборонних індустрій України та НАТО, пришвидшення виробництва та постачання зброї та боєприпасів для українських воїнів», - поінформували у зовнішньополітичному відомстві.

Зокрема, у вівторок, 28 листопада, глава МЗС проведе переговори з високим представником ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозепом Боррелем, виступить з промовою на відкритті в Європейському парламенті конференції щодо відповідальності за російські злочини, а також відкриє VR-виставку «Living the war».

Читайте також: Україна має сама вирішувати, з ким і коли вести переговори про мир - генсек НАТО

У середу, 29 листопада, Дмитро Кулеба візьме участь у першому засіданні Ради Україна-НАТО на рівні міністрів закордонних справ, яке відбудеться у штаб-квартирі НАТО в рамках зустрічі керівників зовнішньополітичних відомств держав-членів Альянсу.

Глава української дипломатії поінформує союзників НАТО щодо актуальної ситуації на фронті та першочергових військових потреб України, обговорить адаптовану Річну національну програму на 2024 рік у світлі підготовки до Вашингтонського саміту НАТО.

Читайте також: До завершення війни вступ України в НАТО не є можливим - Столтенберг

Очільник МЗС також проведе в Брюсселі низку двосторонніх зустрічей, зокрема із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом та з міністрами закордонних справ держав-членів Альянсу.

Як повідомлялося, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що до завершення активних бойових дій в Україні її повноправне членство в НАТО є неможливим, але союзники по Альянсу будуть підтримувати Україну та послідовно надаватимуть їй допомогу в реалізації реформ із наближення до членства в Альянсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-