Президент Латвії: ЄС має розмовляти з будь-якими державами про продаж снарядів для України

Президент Латвії: ЄС має розмовляти з будь-якими державами про продаж снарядів для України

Укрінформ
Президент Латвії Едгарс Рінкевичс заявив, що Євросоюз повинен розмовляти з будь-якими державами, за винятком деяких, які готові продати снаряди для доправлення в Україну.

Про це він сказав в інтерв'ю Суспільному, передає Укрінформ.

"Я знаю, що є деякі так звані треті країни, які все ще купують боєприпаси у європейських заводів. І якщо ми можемо відкласти, наприклад, їхні закупівлі, тому що у них немає активної військової ситуації, то, напевно, це те, що ми повинні зробити", — сказав Рінкевичс.

Однак президент Латвії зазначив, що для цього потрібна робота європейських інституцій разом з деякими національними державами.

"Але я б сказав, що я не ставлю жодних обмежень, окрім, звісно, друзів і союзників Російської Федерації", — додав він.

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Європейський Союз не зможе виконати свій план із постачання мільйона артилерійських снарядів в Україну до березня 2024 року через стан оборонного виробництва й бюрократичні перепони.

Читайте також: Єврокомісар про снаряди для України: Потужності є, питання у дисципліні

Як повідомляв Укрінформ, президент Латвії Едгарс Рінкевичс у п’ятницю прибув в Україну з неанонсованим візитом. Він відвідав проєкти реконструкції у Чернігівській області, які фінансує Латвія. Також Рінкевичс зустрівся з главою Української держави Володимиром Зеленським, сторони обговорили подальшу двосторонню допомогу та допомогу ЄС/НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-