У засіданні Верховної Ради в День пам’яті жертв Голодоморів взяли участь міжнародні партнери

У засіданні Верховної Ради в День пам’яті жертв Голодоморів взяли участь міжнародні партнери

Фото
Укрінформ
У засіданні парламенту 25 листопада, в День пам’яті жертв Голодоморів, взяли участь міжнародні партнери України, які висловили слова підтримки та солідарності з нашим народом.

Про це повідомив у Фейсбуці перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко, передає Укрінформ.

«Сьогоднішнє засідання Верховної Ради України розпочалося із проникливої промови її Голови Руслана Стефанчука у зв’язку з 90-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років. Він провів паралель між жахливими подіями тоді і зараз. Висновок простий — Росія є вбивцею. І в цей день з нами в залі були міжнародні партнери — наші друзі, які визнали Голодомор 1932-1933 рр. геноцидом українського народу», - зазначив Корнієнко.

Він підкреслив, що майже в кожному виступі поважних гостей звучала така ж сама паралель і слова підтримки та солідарності з українським народом.

У засіданні Верховної Ради в День пам’яті жертв Голодоморів взяли участь міжнародні партнери / Фото: Олександр Корнієнко, Фейсбук

Так, голова Сенату Бельгії Стефані Д’Оз наголосила, що потрібно повернути всіх дітей додому, до України, і дати їм мир і світ без війни. Голова Сенату Чехії Милош Вистрчіл у своєму виступі зазначив, що Україна бореться за всю Європу і цілий світ. Голова палати депутатів Чеської Республіки Маркета Пекарова Адамова акцентувала на збройній підтримці, що є важливою частиною справедливої перемоги. Спікер парламенту Фінляндії Юссі Халла-Ахо у своєму виступі запевнив, що вони підтримуватимуть нас так довго, як це буде потрібно. Спікер Сенату Ірландії Джері Баттімер підкреслив, що наші країни потрібні один одному, адже разом можна повернути безпеку і стабільність світові. А президент Парламентської Асамблеї НАТО Міхал Щерба закликав всіх працювати разом для зміцнення демократії.

Читайте також: Зеленський: Якби Путін міг влаштувати в Україні ще один Голодомор, він це зробив би

«Дякуємо світові за спільну боротьбу та усвідомлення, що жоден злочин не має залишатися безкарним. Адже це стане запорукою унеможливлення повторень жахливих трагедій проти країн — проти людства», - додав Корнієнко.

Як повідомлялося, цієї суботи, 25 листопада, в Україні вшановують пам'ять жертв Голодоморів. Цей День пам'яті відзначають щороку в четверту суботу листопада на підставі указів Президента 1998 та 2007 років.

Українці у ХХ сторіччі пережили три Голодомори: 1921-1923, 1932-1933 і голод 1946-1947 років. Наймасштабнішим був голод 1932-1933 років – саме його називають геноцидом українського народу, здійсненим сталінським режимом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-