Підтримка нового «зернового коридору» є одним із пріоритетів французької дипломатії - посол Весьєр

Підтримка нового «зернового коридору» є одним із пріоритетів французької дипломатії - посол Весьєр

Укрінформ
Франція підтримує новий морський коридор для експорту з України.

Про це на брифінгу в Ukraine Media Center Odesa заявив посол Франції в Україні Ґаель Весьєр, передає Укрінформ.

«Один з пріоритетів французької та європейської дипломатії – підтримка нового "зернового коридору", який працює без участі Росії. Це включає в себе посилення спроможності українських сил ППО, ми працюємо в цьому напрямку», - наголосив дипломат.

Водночас він висловив переконання, що потрібно розвивати й інші шляхи експорту, зокрема маршрути по Дунаю та сухопутні.

Читайте також: Кислиця закликав всі країни долучатися до ініціативи «Зерно з України»

Посол наголосив, що Франція допомагає Україні від початку повномасштабного вторгнення та стоятиме з нею пліч-о-пліч і надалі. Зокрема, Париж допоможе у розв'язанні проблем, пов’язаних із зимовим періодом.

Як повідомлялося, Україна 10 серпня оголосила нові тимчасові маршрути для торговельних суден, що йдуть до/з чорноморських морських портів України. Ці маршрути в першу чергу використовувалися для можливості виходу цивільних суден, що перебувають в українських портах "Чорноморськ", "Одеса" та "Південний" ще з початку повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого 2022 року.

Віцепрем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков 16 вересня повідомив, що після використання тимчасового коридору для виходу заблокованих через російську агресію суден, маршрут почали використовувати інші цивільні судна для проходження до та з одеських морських портів.

Фото: armyinform

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-